7 semne timpurii de cancer pe care 90% dintre oameni le ignoră

0
cancer

Corpul uman este conceput astfel încât să trimită simptome și semnale pentru că ne spune că ceva este în neregulă. Din păcate, mulți dintre noi trecem cu vederea astfel de semne, crezând că oricum va fi bine.

Iată care sunt cele 7 semne la care trebuie să fii atentă.

1. Neoplasm al pielii. Este un semn de cancer dacă este asociat cu noduli la sâni și axilă, iritații de origine necunoscută, apariția unor ulcerații umede în centrul neoplasmului, o schimbare în formă și dimensiune a unui semn din naștere.

2. Tuse persistentă. Este un semn al unei boli de plămâni care poate fi asociată cu alte semne, cum ar fi: pierderea apetitului, pierdere bruscă în greutate sau tuse cu sânge și dificultăți de respirație.

3. Mâncărimi ale pielii. În cele mai multe cazuri, o erupție cutanată nu este asociată cu tumori, dar experiența clinică demonstrează o anumită legătură:
– Un neoplasm uterin provoacă mâncărimi genitale.
– Cancerul cerebral poate provoca mâncărimi în nări.

4. Schimbări în sistemul digestiv. O boală intestinală poate provoca următoarele simptome:

– Sânge în scaun.
– Secreții mucoase sau purulente.
– Defecare spontană.

5. Secreții în timpul urinarii. Ar putea fi un semn de cancer la rinichi dacă este asociat cu sânge în urină, hipertensiune, dureri de rinichi, slăbiciune.

6. Pierdere bruscă în greutate. O scădere în greutate inexplicabilă poate apărea atunci când ai cancer de stomac. În stadiile sale incipiente, simptomele nu sunt atât de evidente. Cu toate acestea, simptomele care urmează sunt destul de răspândite:

– Dezgust față de carne.
– Sațietate prematura (senzația de a fi mâncat prea mult când de fapt ai luat o cantitate mică de mâncare).
– Anemie.
– Dificultatea mișcării alimentelor prin intestine.

7. Durere persistentă în gât. Ar putea fi un semn de cancer laringian dacă este însoțit de dificultăți de respirație și înghițire, o senzație de nod în gât, voce răgușită, tuse cu sânge.

Aceste observații nu pot și nu trebuie folosite pentru a vă diagnostica, deoarece pot fi asociate cu alte boli. Cu toate acestea, dacă ați observat oricare dintre cele de mai sus, nu le ignorați. Consultați-vă medicul!

Sursa

Advertisement

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.